Revista care te menține sănătos

Știri

Testul genetic care dezvaluie ce dieta vi se potriveste

8 februarie 2012
Share

Un test genetic ar putea fi cea mai simpla modalitate prin care puteti afla care este cea mai buna dieta pentru a scapa de kilogramele nedorite. Testul Genetic de Management al Greutatii, cum a fost denumit de catre oamenii de stiinta de la Universitatea Stanford, consta in prelevarea unei mostre de saliva care poate indica specialistilor impactul genelor asupra metabolismului.

Pentru studiu, au fost alese 141 de persoane de sex feminin. In funtie de diferitele tipologii genetice descoperite, cercetatorii au indrumat voluntarele sa urmeze un anumit regim, iar dupa o perioada, s-a observat ca cei care au adoptat dieta in functie de rezultatul testului genetic au pierdut in greutate de trei ori mai mult decat cei care urmau un regim oarecare.

Rezultatele au fost si mai impresionante in cazul participantelor care urmau diete celebre, precum Atkins (ce presupune consum redus de carbohidrati) sau Ornish (continut redus de grasimi), in paralel cu indicatiile date in urma testului genetic.

„Descoperirile facute in urma acestei cercetari sunt extrem de convingatoare si pot constitui un bun punct de pornire pentru realizarea unui ghid de nutritie in functie de genele fiecaruia dintre noi, prin care sa ne alegem cea mai potrivita dieta si stil de viata, astfel incat sa ne pastram greutatea la un nivel optim si sa nu avem probleme de sanatate”, a declarat unul dintre autorii studiului.

Paula Rotaru

Sursa: www.medicalnewstoday.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.