Revista care te menține sănătos

Știri

Cacaua ar putea preveni cancerul de colon?

7 februarie 2012
Share

Un nou studiu arata, pentru prima oara, ca un consum regulat de cacao contribuie la prevenirea problemelor intestinale legate de stresul oxidativ, inclusiv carcinoamele colonului, provocate de substantele chimice.

Astfel, cacaua a fost trecuta in fruntea listei super-alimentelor, dupa cum reiese si din studiul publicat in revista „Molecular Nutrition&Food Research”.

„Mucoasa intestinala este foarte susceptibila la patologii, din moment ce este expusa la diferite toxine, mutageni sau substante pro-carcinogene din dieta. Unele alimente, dar si cacaua, care este bogata in polifenoli, par a avea un important rol protector vizavi de aceste patologii”, a explicat Maria Ángeles Martin Arribas, autoarea principala a studiului.

Cacaua, principalul ingredient al ciocolatei, este unul dintre alimentele bogate in compusi fenolici, in special flavonoide si procianide, care au functia de a neutraliza numerosi oxidanti.

Cristina Ionescu

Sursa: Salud.es

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.