Revista care te menține sănătos

Știri

Ce afectiuni poate ascunde tensiunea arteriala oscilanta?

3 februarie 2012
Share

Diferenta dintre nivelurile de presiune a sangelui la cele doua brate ar putea semnala anumite probleme ale inimii, indicand, de asemenea, probleme vasculare si chiar un posibil deces, potrivit oamenilor de stiinta.

Diferenta dintre brate in ce priveste tensiunea arteriala sistolica, mai ales daca depaseste 15 mmHg (milimetri coloana de mercur), este asociata cu un risc crescut al bolilor vasculare periferice si al bolilor cerebrovasculare, ambele rezultand in urma problemelor cardiovasculare.

Riscul bolilor de inima este prezent, chiar daca diferenta este de 10 mmHg. Asadar, controlul tensiunii arteriale la ambele brate ar trebui sa fie mai mult decat necesar, pentru ca posibilele probleme sa fie depistate la timp, iar riscurile, identificate.

„Ne-am propus sa investigam daca exista o asociere intre diferentele tensiunii arteriale sistolice a bratelor si bolile vasculare, respectiv mortalitatea. Descoperirile noastre indica o asociere puternica, iar diferentele cuprinse intre 10 mmHg si 15 mmHg indica faptul ca pacientii au nevoie de o evaluare ulterioara”, a declarat Christopher Clark, liderul studiului.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.