Revista care te menține sănătos

Știri

Primul ajutor in caz de atac astmatic

3 februarie 2012
Share

Desi atacurile astmatice sunt destul de frecvente la persoanele care sufera de astm, un astfel de atac poate pune in pericol viata pacientului. Asadar, este mai bine sa stiti ce trebuie sa faceti in cazul in care suferiti de astm si experimentati o astfel de criza sau in cazul in care o persoana apropiata trece prin asa ceva.

Pentru a preveni o criza astmatica, in primul rand, cel mai bine este sa aveti tot timpul inhalatorul la dumneavoastra, sa va luati medicamentele la timp, sa va acoperiti nasul si gura daca treceti printr-o zona cu fum sau daca aerul de afara este foarte tare si rece si sa nu ignorati niciodata semnele unui posibil atac.

Ce este de facut in caz de atac astmatic?

  • Daca atacul este declansat de fum, cel mai indicat este sa mergeti cat mai departe cu putinta de sursa fumului!
  • Cand criza se declanseaza, este indicat sa va asezati, sa va relaxati si sa respirati adanc. Incercati sa nu va panicati si imaginati-va un spatiu larg si aerisit in jurul dumneavoastra!
  • Daca purtati haine stramte in timpul atacului, trebuie neaparat sa va descheiati nasturii si sa scapati de salurile si fularele care va impiedica sa respirati!
  • Inhalatorul, care nu trebuie sa va lipseasca niciodata daca aveti astm, trebuie neaparat utilizat in cazul unui atac. Trageti doua pufuri la interval de doua minute, pana cand va veti simti mai bine!
  • Daca nu aveti inhalatorul la dumneavoastra, incercati sa ajungeti la cel mai apropiat spital!
  • Atunci cand va simtiti rau, anuntati persoanele din jurul dumneavoastra!

Ruxandra Raica

Sursa: www.boldsky.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.