Revista care te menține sănătos

Știri

Dieta bogata in magneziu ar putea reduce riscul de AVC

1 februarie 2012
Share

Persoanele care consuma foarte multe alimente bogate in magneziu, cum ar fi legumele cu frunze verzi, nucile si fasolea, sufera mai putine accidente vasculare cerebrale (AVC), potrivit unei analize internationale care a acoperit aproximativ 250.000 de persoane.

Studiul s-a bazat pe dozele de magneziu luate din alimente, si nu din pilule. Aportul alimentar de magneziu reduce riscul accidentelor vasculare cerebrale, in special riscul de AVC ischemic.

S-a descoperit, asadar, ca pentru fiecare 100 miligrame de magneziu ce proveneau din alimente, riscul accidentului vascular cerebral ischemic (provocat de obicei de un cheag de sange) a scazut cu pana la 9%. Desi mai sunt necesare studii in acest domeniu, se pare ca dieta bogata in fructe, legume si cereale cu un continut scazut de sodiu asigura necesarul de potasiu si magneziu care ajuta la reducerea riscului de producere a AVC.

Ruxandra Raica

Sursa: www.reuters.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.