Revista care te menține sănătos

Știri

Fructele si legumele negre previn bolile cardiovasculare

28 ianuarie 2012
Share

Daca alimentele de culoare verde ocupau pana de curand locul intai pe listele nutritionistilor, se pare ca, mai nou, acestora li se alatura si fructele si legumele negre. Despre acestea din urma specialistii spun ca sunt bogate in antocianine, un tip de antioxidanti ce s-a dovedit eficient in prevenirea diabetului, a bolilor de inima si a cancerului.

Murele previn declinul mental la varsta a treia, datorita concentratiei foarte ridicate de antioxidanti, de aceea nutritionistii recomanda consumul zilnic a 25 grame de mure, potrivit unui studiu realizat de americani.

Mai mult, si cercetatorii sud-coreeni au realizat la sfarsitul anului 2011 un studiu conform caruia consumul regulat de soia neagra poate preveni obezitatea, diabetul si poate scadea nivelul colesterolului „rau” din sange. Studiul a fost realizat pe 32 de soareci de laborator, ce au fost hraniti o perioada cu boabe negre de soia, iar la sfarsitul experimentului savantii au observat ca are loc o scadere cu pana la 60% a nivelului colesterolului. Practic, soarecii hraniti cu soia au crescut in greutate cu 50% mai putin decat un alt grup de animale care nu a primit deloc acest aliment.

Alte alimente de culoare neagra ce pot fi consumate sunt lintea sau orezul negru, ce stopeaza bolile cardiace si are un gust cu totul diferit de cel alb.

Cristina Ionescu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.