Revista care te menține sănătos

Știri

Gel-minune pentru tratarea cicatricilor ramase in urma arsurilor grave

18 ianuarie 2012
Share

Cercetatorii de la Universitatea John Hopkins Medicine din Baltimore, Statele Unite, au reusit sa creeze un unguent, sub forma de gel, care poate regenera tesuturile afectate in urma unor arsuri grave.

Acest gel este format din apa si dextran dizolvat (o polizaharida) si are capacitatea de a forma noi vase de sange, regenereaza tesuturile si poate chiar stimula cresterea foliculilor de par pe zona afectata.

O arsura de gradul III reprezinta cea mai severa categorie de arsura si cuprinde toate straturile pielii (epiderm, derm si hipoderm), ajungand pana la nivelul muschilor. Astfel de arsuri necesita ingrijiri medicale complexe si lasa in urma cicatrici urate, care nu pot fi eliminate decat prin chirurgie plastica.

„Acest tratament promoveaza dezvoltarea de noi vase de sange si regenerarea straturilor complexe ale pielii, inclusiv foliculii de par si glandele sebacee intr-un ritm foarte accelerat”, a declarat Sharon Gerecht, profesor asistent in inginerie chimica si biomoleculara din cadrul Universitatii John Hopkins si una dintre persoanele care a ajutat la crearea gelului.

Inventatorii considera ca tratamentul cu acest produs ar putea constitui o alternativa mai ieftina si mai eficienta la terapiile clinice actuale. In viitorul apropiat sunt programate testari pe subiecti umani, iar daca rezultatele obtinute vor fi favorabile, in cativa ani, gelul va fi disponibil pentru toti cei interesati.

Paula Rotaru

Sursa: www.sciencedaily.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.