Revista care te menține sănătos

Știri

Femeile se considera mai slabe decat sunt in realitate

13 ianuarie 2012
Share

Ne uitam zilnic in oglinda si incercam sa ne imbracam cat mai comod, astfel incat sa nu ne simtim incorsetate in propriile haine. Acest lucru poate ascunde insa perceptia asupra greutatii reale pe care o avem si, implicit, riscul la care suntem expuse atunci cand greutatea depaseste limitele normale.

Cercetatorii americani au descoperit in urma unui studiu realizat pe un esantion de 466 de femei ca majoritatea nu sesizeaza atunci cand iau in greutate. Se pare ca exista o stransa legatura intre metodele de contraceptie utilizate si capacitatea de perceptie a femeilor in raport cu greutatea lor reala.

Rezultatele obtinute in urma cercetarii arata ca femeile care aleg varianta injectiilor hormonale cu efect contraceptiv sunt cele mai rationale, acestea observand imediat daca se ingrasa. In schimb, cele care utilizeaza contraceptive orale sau metode de contraceptie non-hormonale nu percep corect greutatea pe care o au si pot pune chiar mai mult de 5 kilograme fara sa isi dea seama.

„Totodata, suntem surprinsi sa aflam ca rasa si originea etnica pot constitui factori determinanti de recunoastere corecta a luarii in greutate”, a declarat Mahbubur Rahman, asistent profesor de obstetrica si ginecologie la Universitatea Medical Branch din Texas.

Obezitatea constituie un important factor de risc pentru aparitia diferitelor afectiuni, precum: boli cardiovasculare, diabet, osteoporoza si chiar Alzheimer, afectiune aflata in stransa legatura cu cantitatea de grasime din organism si cu modul in care ajunge sangele in creier.

Paula Rotaru

Sursa: www.eurekalert.org

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.