Revista care te menține sănătos

Știri

Terapiile de inlocuire a nicotinei nu-i ajuta pe fumatori sa renunte pe termen lung la viciu

11 ianuarie 2012
Share

Un nou studiu a descoperit ca terapiile de inlocuire a nicotinei, precum plasturii sau guma de mestecat cu nicotina, nu sunt deloc eficiente in a-i ajuta pe fumatori sa renunte pe termen lung la acest viciu, chiar si atunci cand se beneficiaza de consiliere.

In urma acestui studiu, se pare ca majoritatea persoanelor care apeleaza la astfel de „ajutoare” recidiveaza, reapucandu-se de fumat.

Asadar, se pare ca cei care isi doresc sa renunte cu adevarat la tigari o pot face fara a utiliza astfel de mijloace care nu dau rezultate. La acest studiu au participat 787 de adulti fumatori care renuntasera recent la fumat.

Plasturii cu nicotina furnizeaza o doza masurabila de nicotina prin piele, putand avea insa si efecte secundare, iar guma cu nicotina ar putea fi responsabila, potrivit unui alt studiu anterior realizat in Marea Britanie, de aparitia cancerului bucal. Pe langa plasturii si guma cu nicotina exista si inhalatorul cu nicotina care le-ar putea fi util persoanelor cu dependenta comportamentala, dar care nu si-a dovedit eficienta.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.