Revista care te menține sănătos

Știri

Parul de pisica ar putea creste riscul alergiilor la persoanele adulte

9 ianuarie 2012
Share

Un nou studiu arata ca adultii care au ca animal de companie o pisica isi dubleaza sansele de a dezvolta o alergie, in timp ce copiii care cresc alaturi de un astfel de animal sunt protejati impotriva alergiilor. De asemenea, persoanele care au deja alte alergii prezinta un risc ridicat de a dezvolta o noua reactie alergica daca au prin preajma o pisica.

 Cercetatorii au descoperit ca persoanele care au avut o pisica in copilarie prezinta un risc mult mai mic de a deveni sensibile la parul de pisica, de a dezvolta alergii, spre deosebire de cele care isi iau la o varsta adulta ca animal de companie o pisica. De cele mai multe ori, alergia la parul de pisica reprezinta, de fapt, sensibilitatea la celulele din pielea pisicii care se raspandesc in parul acesteia.

 Daca prezentati mancarimi, stranutati si va lacrimeaza ochii, cel mai indicat ar fi sa nu tineti pisica in casa, in special in dormitor, sau sa renuntati la ea. Daca aveti totusi o alergie moderata si va plac pisicile, puteti achizitiona una cu parul scurt ori va puteti vaccina antialergic, iar daca sunteti posesorii unei case cu gradina, tineti pisica afara si nu o lasati sa intre in casa.

 Ruxandra Raica

Sursa: www.msnbc.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.