Revista care te menține sănătos

Știri

Vrei sa ai dinti frumosi si sanatosi? Iata ce alimente te ajuta

6 ianuarie 2012
Share

In urma unor sondaje, se pare ca unul dintre primele lucruri pe care oamenii le observa la celelalte persoane este zambetul. Nimic mai adevarat! Un zambet frumos poate reda increderea in sine, iar dintii albi si gingiile sanatoase va pot intineri chiar si cu 10 ani. In timp ce produsele special destinate albirii dintilor s-ar putea sa nu fie chiar cea mai buna alegere, alimentele pe care le consumati joaca un rol extrem de important in ceea ce priveste aspectul, precum si sanatatea lor.

Iata, asadar, cateva alimente care, odata consumate, va vor ajuta sa va mentineti un zambet frumos si sanatos:

  • Merele, conopida, telina si morcovii au actiune abraziva asupra danturii, fiind un fel de periuta de dinti naturala. De asemenea, stimuleaza productia de saliva care stopeaza formarea placii dentare.
  • Acidul din portocale si din ananas poate albi suprafata dintilor si contine enzime care distrug bacteriile responsabile de aparitia cariilor si a respiratiei urat mirositoare.
  • Produsele lactate precum iaurtul, branza si laptele contin acid lactic care contribuie si la protejarea dintilor impotriva cariilor. Cercetatorii sunt de parere ca proteinele din iaurt impiedica atacul acizilor daunatori, iar calciul din lactate intareste oasele care sustin dintii.
  • Capsunele contin o enzima numita acid malic care poate albi dintii, insa evitati sa beti cafea, ceai, vin rosu si, in general, sa consumati alimente care pot pata dintii.

Ruxandra Raica

Sursa: www.msnbc.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.