Revista care te menține sănătos

Știri

Lipsa afectiunii in copilarie duce la obezitate in adolescenta

5 ianuarie 2012
Share

Felul in care mamele au grija de copii din punct de vedere emotional se pare ca ar determina greutatea acestora din timpul adolescentei. Potrivit unui studiu, cu cat siguranta emotionala a copilului este mai scazuta, cu atat este mai mare riscul ca la 15 ani sa devina obez.

 Mai mult de un sfert dintre copiii care au relatii emotionale de slaba calitate cu mamele lor se pare ca devin obezi in adolescenta, in jurul varstei de 15 ani. Obezitatea infantila ar putea fi influentata de interventiile copilului de a imbunatati relatia emotionala dintre el si mama si nu neaparat de concentrarea pe alimentatie si activitatile copilului.

Studiul a analizat 977 de participanti si a inclus familii care traiesc in noua state americane. Atentia pe care parintii o ofera copiilor din punct de vedere emotional joaca un rol extrem de important in cresterea armonioasa a celor mici. Acestia au nevoie de sustinere, de incurajari si de legaturi stranse cu cei doi parinti.

Raica Ruxandra

Sursa: www.newkerala.com

#tags   \  
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.