Revista care te menține sănătos

Știri

Ce nu trebuie sa mancati daca luati masa de pranz la birou

22 decembrie 2011
Share

Dupa ce luati pranzul la locul de munca, intervine de cele mai multe ori starea de somnolenta. Una dintre principalele cauze ale acestei stari ar putea fi faptul ca nu consumati alimentele corespunzatoare sau ca foarte multe persoane sar peste micul dejun si incearca sa compenseze la orele pranzului, consumand alimente grele si deloc sanatoase.

Masa de pranz ar trebui sa fie una cat mai usoara si sa nu contina alimente care v-ar putea face rau. Iata, asadar, cateva alimente care vor induce o stare de somnolenta si la care ar trebui sa renuntati:

  • Cartofii. Masa de pranz de la serviciu nu ar trebui sa contina cartofi prajiti si nici piure de cartofi, pentru ca cele doua preparate nu sunt deloc sanatoase. Cartofii au un indice glicemic ridicat, facand ca nivelul de zahar din sange sa creasca brusc. Puteti opta totusi pentru cartofii fierti.
  • Deserturile care contin miere. Nu consumati prajituri sau alte dulciuri care sa contina miere, deoarece mierea si laptele reprezinta combinatia perfecta pentru somn. Incercati sa mancati cat mai putine dulciuri.
  • Zaharul si faina. Sunt principalele ingrediente utilizate la coacerea prajiturilor si nu numai, iar produsele alimentare coapte provoaca somnolenta si va baloneaza. Asadar, nu consumati paste, produse de patiserie, paine alba etc.
  • Aveti grija la portii! Pentru a va simti confortabil si pentru a nu utiliza laptopul pe post de perna, mancati mai putin, astfel incat sa nu va saturati.

Ruxandra Raica

Sursa: www.oneindia.in

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.