Revista care te menține sănătos

Știri

Persoanele care renunta la fumat sunt mai multumite si mai implinite

21 decembrie 2011
Share

Persoanele care renunta la fumat sunt mai multumite de viata lor fata de persoanele care continua sa faca acest lucru, potrivit unui studiu recent. Autorii acestei cercetari au evaluat calitatea generala a vietii in randul a 1.504 fumatori inrolati intr-un proces de renuntare la fumat.

In urma studiului, se pare ca cei care au reusit sa renunte la fumat au o gandire pozitiva, precum si o calitate a vietii mult mai buna.

Pe de alta parte, fumatorii considera ca renuntarea la acest viciu scade calitatea vietii, pentru ca aceasta rutina le-ar putea afecta relatiile personale, ar putea duce la pierderea placerii legate de fumat, se tem practic sa nu fie exclusi din viata sociala. Desi fumatul se pare ca este un obicei la care nu poti renunta chiar asa de usor, cu putina vointa si cu ajutor de specialitate, totul este posbil.

Toate dependentele au si aspecte emotionale, iar fumatul semnifica scoaterea din viata unui fumator a unui obicei legat de activitatile zilnice, un obicei care este de fapt un stil de viata. Descoperirea sugereaza ca persoanele care renunta la fumat vor fi mai fericite si mai multumite pe termen lung de viata pe care o au.

Ruxandra Raica

Sursa: www.calorielab.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.