Revista care te menține sănătos

Știri

Painea, cartofii si orezul in exces cresc riscul de recidiva a cancerului de san

21 decembrie 2011
Share

Alimentele bogate in amidon, cum este painea, orezul sau cartofii, pot expune pacientii care au suferit de cancer la san unui risc crescut de recidiva a bolii, arata un studiu al oamenilor de stiinta americani.

In urma analizei dietelor a 2.651 de femei care au suferit de cancer la san si s-au vindecat, specialistii au descoperit ca persoanele care mananca zilnic peste 235 grame de alimente bogate in carbohidrati si, in special, cele cu amidon, prezinta un risc cu 14,2% mai mare de reaparitie a cancerului de san.

In Romania, cancerul mamar este cea mai comuna forma de cancer in randul femeilor cu varste peste 50 de ani, anual fiind diagnosticate circa 7.000 de femei cu aceasta afectiune.

Depistarea in stadii incipiente a cancerului de san asigura sanse maxime pentru un tratament eficient, insa alimentatia fara excese de grasimi, mentinerea unei greutati corporale normale si efectuarea de exercitii fizice regulate pot asigura in aceeasi masura o protectie sporita impotriva acestei boli.

Paula Rotaru

Sursa: www.independent.ie

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.