Revista care te menține sănătos

Știri

Fumatul, responsabil de cele mai multe cazuri de cancer

18 decembrie 2011
Share

Nicotina este considerata a fi pe locul intai in topul celor mai nocive substante, iar fumatul este un viciu care genereaza numeroase probleme de sanatate, ducand frecvent chiar la deces. Fumatul reprezinta de departe unul dintre principalele riscuri in ceea ce priveste aparitia cancerului.

Potrivit unui studiu recent, cercetatorii de la Centrul Medical al Universitatii Boston din Marea Britanie au atras atentia asupra stilului de viata si asupra factorilor de mediu care influenteaza starea de sanatate.

Oamenii de stiinta au descoperit ca aproximativ 19,4% dintre cauzele de cancer din Marea Britanie sunt asociate tutunului. Cu siguranta ca in urma unui astfel de studiu facut si in Romania, rezultatele nu ar fi deloc imbucuratoare. La toate acestea se adauga o dieta saraca in fructe si legume, dar bogata in sare si grasimi, iar dupa tutun, alcoolul este urmatorul factor de risc.

Dependenta de tutun este atat fizica, cat si psihica, iar in incercarea de a trata acest viciu, un fumator are nevoie si de ajutorul unui psiholog. Tigara contine peste 60 de substante cancerigene, iar fumatul pasiv este la fel de periculos pentru organism.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.