Revista care te menține sănătos

Știri

In curand, vaccinul care ar micsora tumorile canceroase cu pana la 80%?

18 decembrie 2011
Share

Oamenii de stiinta au dezvoltat un vaccin care ar putea trata cu succes cancerul ovarian, cel colorectal, dar si pe cel pancreatic. Cercetatorii au realizat un vaccin care se pare ca ar putea reduce tumorile, activand toate cele trei componente ale sistemului imunitar.

Expertii au incercat sa gaseasca o metoda prin care sistemul imunitar sa recunoasca diferentele dintre celulele bolnave si cele sanatoase, astfel incat sa le distruga pe cele canceroase, si nu pe cele protectoare. Celulele canceroase se dezvolta in organism. Din acest motiv, sistemul imunitar nu le recunoaste ca fiind „straine” si, astfel, nu le poate ataca.

Pentru prima oara un vaccin a fost special creat pentru a antrena sistemul imunitar astfel incat sa distinga si sa distruga celulele canceroase, luptand impotriva tumorilor, concentrandu-se pe o proteina numita MUC1, intalnita in concentratii mai mari in celulele bolnave. Aceasta proteina are o forma distincta si se gaseste in mai mult de 70% dintre cazurile de cancer care pot duce la deces.

Vaccinul ar putea fi utilizat alaturi de terapia standard, precum chimioterapia, in ceea ce priveste cancerul pancreatic, care nu poate fi tratat prin interventie chirurgicala. Experimentul a fost realizat pe soareci de laborator si se pare ca in urmatorii ani vaccinul va putea fi testat si pe subiectii umani.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.