Revista care te menține sănătos

Știri

Probleme de sanatate cauzate de utilizarea tehnologiei moderne

12 decembrie 2011
Share

Persoanele care au o viata profesionala ocupata se afla adesea in imposibilitatea de a se distanta de problemele de la serviciu, chiar si pe timpul noptii si trimit sms-uri sau dau telefoane in timp ce dorm, iar dimineata nu isi mai amintesc absolut nimic. Aceasta nu este insa singura afectiune legata de tehnologia moderna care, dupa parerea unora, usureaza viata, iar dupa parerea altora, nu aduce niciun beneficiu.

Expertii avertizeaza insa ca exista o serie de probleme cauzate de utilizarea tehnologiei moderne care are efecte negative asupra sanatatii:

  • Hipersensibilitatea electromagnetica este provocata de expunerea la campurile electromagnetice, iar o astfel de afectiune va poate face sa va simtiti rau.
  • Depresia cauzata de reteaua de socializare Facebook. La inceputul acestui an, un grup de medici din Statele Unite a avertizat ca adolescentii au devenit obsedati de Facebook, neglijandu-si practic sanatatea.
  • Durerile de cap din cauza telefoanelor mobile. Desi dezbaterile despre faptul ca sunt sau nu nocive par a nu se mai termina, exista totusi o legatura intre telefoanele mobile si durerile de cap.
  • Dependenta de internet. Specialistii sunt de parere ca mediul online a pus stapanire asupra vietii utilizatorilor, acest lucru putand afecta creierul.
  • Pierderea auzului poate avea drept cauza volumul maxim la care unele persoane asculta muzica la casti.
  • Tehnologia 3D. Tehnologia 3D se pare ca poate provoca ameteli, dureri de cap, greturi si chiar probleme ale ochilor.

Ruxandra Raica

Sursa: www.nowpublic.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.