Revista care te menține sănătos

Știri

Celulele stem recoltate din pulpa dentara ar putea vindeca afectiunile coloanei

8 decembrie 2011
Share

In urma unui studiu realizat in Japonia, s-a descoperit ca celulele stem recoltate din pulpa dentara (din molarii de minte ai adultilor) ar putea fi utilizate in tratarea leziunilor aparute la coloana vertebrala, ce afecteaza mobilitatea picioarelor, transformand radical vietile pacientilor cu probleme severe.

Se pare ca celulele stem regenereaza nervii afectati foarte grav, stopeaza moartea celulelor nervoase din maduva spinarii si stimuleaza dezvoltarea unor noi celule care sa sustina coloana vertebrala. Procedura este una lipsita de riscuri.

Celulele stem ar putea fi, asadar, o resursa excelenta in tratarea afectiunilor coloanei vertebrale. Aceasta tehnica poate fi de un real ajutor, mai ales ca beneficiile sunt vizibile la scurt timp dupa transplantarea celulelor in maduva osoasa, rezultatele fiind promitatoare.

Cercetatorii spun insa ca va mai trece destul de mult timp pana ce aceasta tehnica sa fie utilizata in spitale. Studiul a fost realizat cu ajutorul soarecilor de laborator.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.