Revista care te menține sănătos

Știri

Vaccinul care ar elimina colesterolul „rau”

5 decembrie 2011
Share

S-a descoperit recent ca prin injectarea unui anticorp monoclonal utilizat cu succes si in tratarea diferitelor forme de cancer, se poate reduce cu pana la 64% cantitatea de colesterol „rau” din organism. Anticorpul a fost special creat pentru a tinti anumite mutatii ale genei care interfereaza cu functia ficatului de a elimina nivelul excesiv de colestero ldin sange.

Studiul a implicat 56 de persoane sanatoase si a constat in injectarea unor doze mari din respectivul anticorp. In urma testelor de sange, rezultatele au indicat o activitate mult mai scazuta a genei mentionate, o reducere de 64% a colesterolului „rau”, dar si lipsa efectelor adverse asupra HDL-colesterolului (colesterolul „bun”).

Preparatele injectabile au fost bine tolerate de catre participanti, iar daca testele suplimentare se vor dovedi la fel de sigure si eficiente, vaccinul ar putea fi administrat pacientilor care nu reusesc sa obtina rezultate in urma tratamentului cu medicamente hipolipemiante.

Paula Rotaru

Sursa: www.ivillage.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.