Revista care te menține sănătos

Știri

Supraponderalii mananca mai rar, dar sunt mai predispusi la ingrasare

28 noiembrie 2011
Share

Adultii care au o greutate normala, inclusiv cei care au pierdut foarte multe kilograme si incearca sa se mentina, mananca mai des decat persoanele supraponderale, potrivit unui nou studiu care a analizat factorii ce ajuta la prevenirea cresterii in greutate. Persoanele supraponderale mananca mai rar decat persoanele cu o greutate normala sau decat cele care incearca sa-si o mentina greutatea optima insa, cu toate acestea, acumuleaza mai multe calorii.

In urma cercetarii, s-a demonstrat ca persoanele cu o greutate normala iau masa de trei ori pe zi, precum si aproximativ trei gustari intre mese, in timp ce persoanele cu o greutate peste media normala mananca de trei ori pe zi, insa iau o singura gustare. Totusi, cei care fac parte din cea de-a doua categorie sunt mai predispusi la a se ingrasa.

Acest lucru se datoreaza faptului ca oamenii care au slabit si incearca sa se mentina fac in mod voit mai multa miscare si sunt mult mai activi din punct de vedere fizic. De asemenea, mai multe gustari luate intre mese previn acumularea kilogramelor in plus, deoarece potolesc pofta de mancare. Statul pe scaun in timp ce se serveste masa are ca rezultat acumularea caloriilor.

Ruxandra Raica

Sursa: www.reuters.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.