Revista care te menține sănătos

Știri

Stimularea magnetica transcraniana, eficienta pentru pacientii cu AVC

25 noiembrie 2011
Share

Stimularea creierului cu ajutorul magnetilor se pare ca ar putea imbunatati competentele lingvistice ale pacientilor care au supravietuit in urma unui accident vascular cerebral (AVC), potrivit unui nou studiu.

Stimularea magnetica transcraniana (Transcranial Magnetic Stimulation – TMS) este o procedura neinvaziva, ce implica folosirea unor pulsuri foarte scurte de energie pentru a stimula celulele nervoase care ar putea facilita reorganizarea regiunilor creierului.

Tratamentul care se realizeaza prin intermediul acestei metode presupune plasarea pe capul pacientului a unui dispozitiv care creeaza un camp magnetic ce induce aparitia unui curent electric la nivelul regiunilor creierului, responsabile de starea pacientului.

Pentru realizarea acestui studiu a fost ales un numar de pacienti care au suferit accidente vasculare cerebrale, iar cu ajutorul tratamentului, ce presupune stimularea magnetica transcraniana, s-a observat o imbunatatire a competentelor lingvistice, mai ales in ceea ce priveste limbajul expresiv, ce include repetitia si discursul. Se pare ca aceasta tehnica ar putea fi utilizata deopotriva si in tratarea depresiei.

Ruxandra Raica

Sursa: www.indiavision.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.