Revista care te menține sănătos

Știri

Deficitul de fier la nou-nascuti ar putea fi prevenit

23 noiembrie 2011
Share

Deficitul de fier in randul nou-nascutilor ar putea fi prevenit prin intarzierea cu 3 minute a taierii cordonului ombilical, imediat dupa nastere. Aceasta metoda nu are reactii adverse in ceea ce priveste sanatatea bebelusilor, daca sarcina nu a fost, bineinteles, una complicata, potrivit unui nou studiu.

Deficitul de fier este una dintre problemele principale ale copiilor mici din intreaga lume, care prezinta risc crescut, din cauza nevoii ridicate de fier pentru a se dezvolta sanatos.

Cercetarea a analizat, de asemenea, riscul la care sunt supusi sugarii in cazul unei astfel de interventii. Rezultatul studiului a demonstrat faptul ca bebelusilor carora li s-a taiat cordonul ombilical cu o intarziere de 3 minute au avut un nivel mai bun de fier la varsta de patru luni, si nu a fost inregistrat niciun caz de anemie neonatala.

Studiul a fost realizat pe un numar de 400 de bebelusi, nascuti la termen, dupa o sarcina cu risc scazut, si nu a existat nicio asociere intre intarzierea taierii cordonului ombilical si posibilele efecte negative asupra sanatatii.

Ruxandra Raica

Sursa: www.indiavision.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.