Revista care te menține sănătos

Știri

„Piciorul diabetic”, prevenit cu ajutorul unor sosete speciale

21 noiembrie 2011
Share

Anhidroza (lipsa transpiratiei) reprezinta un simptom frecvent intalnit in cazul bolnavilor de diabet si poate evolua spre ulceratii la nivelul membrelor inferioare, instalandu-se sindromul piciorului diabetic, ce are drept consecinta amputarea membrului afectat.

Pentru prevenirea acestei complicatii, medicii recomanda o igiena stricta, masaj regulat si purtarea de incaltaminte speciala pentru a evita aparitia ranilor la nivelul membrelor. Recent, a fost creat un nou tip de sosete special confectionate pentru diabetici, care pot preveni aparitia ulceratiilor si pot reduce riscul de amputare cu pana la 60%.

Sosetele sunt confectionate din fibre sintetice care nu irita pielea si au incorporate in material proteine speciale, derivate dintr-o bacterie extrasa din namolul Oceanului Antarctica (Pseudo Alteromonas Antarctica). Aceste bacterii sunt eliberate treptat in tesuturi, asigurand hidratarea necesara si regenerarea celulelor.

Pentru a testa eficienta acestor produse, au fost alese in mod aleatoriu 30 de persoane care sufereau de diabet, carora li s-a recomandat sa poarte sosetele speciale. Dupa doar o luna de purtare, efectele acestora au constat in reducerea crapaturilor de la suprafata pielii, ca urmare a deshidratarii, regenerarerea celulelor pielii si refacerea depozitelor de colagen si elastina care redau elasticitate pielii. Tratamentul urmeaza a fi aprobat de catre Serviciul National de Sanatate din Marea Britanie.

Paula Rotaru

Sursa: www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.