Revista care te menține sănătos

Știri

Vizita periodica la stomatolog minimalizeaza riscul atacului de cord

16 noiembrie 2011
Share

Persoanele care au grija de dantura si merg des la stomatolog prezinta risc scazut de a suferi un atac vascular cerebral sau un atac de cord. Riscul scade de la 24% pana la 13% comparativ cu persoanele care nu isi ingrijesc dantura asa cum ar trebui.

Potrivit unui studiu, oamenii de stiinta considera ca vizitele la stomatolog ar trebui facute macar de doua ori pe an. Curatarea profesionala a danturii ar reduce inflamatiile ce cauzeaza inmultirea si dezvoltarea bacteriilor. Acest lucru poate duce la aparitia bolilor de inima si a accidentelor vasculare cerebrale.

Studiul a inclus aproximativ 51.000 de persoane adulte carora li s-a facut o curatarea dentara completa sau una partiala. De asemenea, exista o legatura intre atacul de cord si accidentul vascular cerebral si numarul dintilor pe care ii are o persoana. Oamenii care au mai putin de 21 de dinti prezinta risc cu 69% mai ridicat de a face atac de cord, comparativ cu persoanele care au majoritatea dintilor. Acelasi lucru se intampla si cu pacientii care prezinta infectii ale gingiilor. Riscul acestora este de 53%.

Ruxandra Raica

Sursa: www.indiavision.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.