Revista care te menține sănătos

Știri

Lentilele de contact cu microcip, utile in tratarea glaucomului

14 noiembrie 2011
Share

Se pare ca lentilele de contact electronice prevazute cu un microcip tin la distanta glaucomul, ale carei cauze nu sunt deocamdata cunoscute in totalitate. Noul dispozitiv, numit „senzor Triggerfish”, este de unica folosinta, fiind constituit dintr-un silicon moale in care este incorporat un circuit electronic care monitorizeaza fluctuatiile de presiune in interiorul ochiului, pe o perioada de 24 de ore.

„Dupa trecerea celor 24 de ore, pacientul se intoarce la clinica, unde este indepartat obiectivul si se pot descarca datele inregistrate de el pe computer”, a declarat Bobby Qureshi, Spitalul London Eye.

Pe langa diagnostic, lentilele cu microcip pot fi utilizate pentru a monitoriza daca pacientul este tratat corespunzator. „Triggerfish” este deja folosit in Germania, Franta, Elvetia, Italia, Spania si Japonia, iar de scurt timp a fost introdus si in Marea Britanie, unde se pare ca jumatate de milion de britanici sufera de glaucom.

Cristina Ionescu

Sursa: www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.