Revista care te menține sănătos

Știri

Celulele stem embrionare, benefice in Parkinson

13 noiembrie 2011
Share

Transplantul de celule stem in creierul persoanelor care sufera de Parkinson ar putea inlocui cu succes medicamentele care atenueaza simptomele acestei afectiuni. Pacientii cu Parkinson pierd treptat neuronii care produc dopamina, unul dintre principalii neurotransmitatori de la nivelul sistemului nervos, afectand astfel abilitatile motorii.

Oamenii de stiinta australieni au descoperit o metoda de a reprograma eficient celulele stem embrionare in momentul transplantului, astfel incat acestea sa actioneze precum neuronii dopaminergici.

Asadar, transplantul de celule stem ar putea fi un tratament pe termen lung, avand in vedere ca medicamentele administrate pentru aceasta afectiune sunt eficiente initial, insa pe masura ce boala progreseaza, devin nefolositoare. Desi mai este inca nevoie de numeroase studii pentru a dezvolta aceasta tehnologie, rezultatele cercetarii ar putea fi un mijloc de a usura viata pacientilor care sufera de Parkinson.

Ruxandra Raica

Sursa: www.ninemsn.com.au

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.