Revista care te menține sănătos

Știri

Posibil tratament pentru Alzheimer

8 noiembrie 2011
Share

Se pare ca ceaiul verde si laserul cu lumina rosie ar putea actiona impreuna pentru a distruge placile senile, vizibile printre celulele nervoase (neuroni), arata un studiu. Asadar, lumina laserului face posibila actiunea extractului de ceai verde direct pe placi.

In cazul persoanelor care sufera de Alzheimer, comunicarea intre celulele nervoase este intrerupta, ceea ce poate cauza simptome ca pierderea memoriei. Conform cercetarilor, placile senile contin o acumulare de beta-amiloid, un fragment dintr-o proteina pe care organismul o produce in mod normal.

Datorita studiului, s-a ajuns la concluzia ca extractul de ceai verde poate penetra bariera hematoencefalica atunci cand este administrat pe cale orala, iar lumina rosie a laserului impinge apa din celule atunci cand laserul este pornit. Acest lucru le permite sa inmagazineze extractul de ceai verde si orice alte molecule aflate imprejur, in momentul in care laserul este oprit. Impreuna cu tratamentul complementar pe baza de medicamente, aceasta metoda ar putea reprezenta un real succes.

Ruxandra Raica

Sursa: www.indiavison.com

#tags   \  
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.