Revista care te menține sănătos

Știri

Alimentatia saraca in zinc, risc crescut de autism in randul copiilor

7 noiembrie 2011
Share

Un studiu efectuat de englezi a relevat ca mare parte dintre copiii diagnosticati cu autism si sindrom Asperger prezenta deficit de minerale. Acest lucru i-a pus pe ganduri pe cercetatori care iau in calcul folosirea zincului in tratamentul pentru aceste afectiuni pe viitor.

Autismul si bolile asociate afecteaza mai mult de unul din 100 de copii din Marea Britanie, ceea ce inseamna de 10 ori mai mult decat cu 30 de ani in urma, desi cauzele nu sunt cunoscute inca in totalitate.

In cel mai recent studiu, si cercetatorii japonezi au masurat nivelul de zinc existent in parul a aproape 2.000 de copii cu autism si au ajuns la concluzia ca deficienta apare de la varste din ce in ce mai fragede, se arata in ziarul „Scientific Reports”. Tot japonezii sustin ca sunt necesare suplimente de zinc, in timp ce specialistii englezi considera ca inca este nevoie si de alte studii.

Pana la noi precizari, niciunul dintre cercetatori nu neglijeaza posbilitatea ca, pe viitor, alimentatia acestor copii sa fie una mai stricta, bazata pe alimente bogate in minerale.

Cristina Ionescu

Sursa: Daily Mail

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.