Revista care te menține sănătos

Știri

Feriti-va de diabet mancand incet, fara graba!

2 noiembrie 2011
Share

Ritmul alert in care muncim ne forteaza de multe ori sa luam masa pe fuga, fara a ne gandi la efectele negative pe care acest lucru il poate avea asupra organismului. Un studiu recent a dovedit ca mancatul in graba poate duce la aparitia diabetului mai tarziu in viata.

Servirea mesei pe fuga creste cantitatea de zahar in sange, marind, deopotriva, si nivelul glicemiei, ceea ce poate duce la aparitia diabetului zaharat tip II.

Faptul ca oamenii mananca in graba poate dauna in numeroase feluri: creste numarul de calorii si, tocmai de aceea, creierului ii ia mai mult timp pentru a descifra ca stomacul este plin.

Asadar, pana in momentul in care o persoana ajunge la senzatia de satietate, va acumula mult mai multe calorii decat ar fi necesar, iar acest lucru duce la cresterea in greutate. O dieta sanatoasa si exercitiile fizice regulate ii pot ajuta pe pacientii cu prediabet (starea care precede diabetul, numita toleranta alterata la glucoza) sa isi tina nivelul glucozei sub control.

Ruxandra Raica

Sursa: www.indiavision.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.