Revista care te menține sănătos

Știri

Mierea Manuka ar putea fi utilizata in tratarea ranilor cronice

1 noiembrie 2011
Share

Un studiu recent a descoperit ca mierea Manuka ar putea ajuta in tratarea ranilor cronice, precum si la scaderea rezistentei bacteriilor la antibiotice. Se pare ca mierea interactioneaza cu trei tipuri de bacterii si poate trata cu succes ranile infectioase care pot ajunge la septicemie.

Mierea este extrem de cunoscuta pentru proprietatile sale antimicrobiene si este folosita inca din cele mai vechi timpuri. Mierea Manuka este produsul derivat din nectarul colectat de catre albine de pe copacul cu acelasi nume din Noua Zeelanda, produs care se distribuie in intreaga lume.

Desi mai sunt necesare numeroase investigatii in ceea ce priveste acest tip de miere,  substanta dulce si aromata ar putea actiona cu succes asupra infectiei cu stafilococul auriu meticilino-rezistent, ceea ce inseamna ca antibioticele, precum oxacilina, ar putea actiona mult mai bine. Aceasta descoperire ar putea duce la utilizarea clinica a mierii, alaturi de antibiotice.

Ruxandra Raica

Sursa: www.indiavision.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.