Revista care te menține sănătos

Știri

Adolescentii, predispusi la obezitate din cauza lipsei somnului

31 octombrie 2011
Share

Adolescentii care dorm mai putin de opt ore pe noapte, pe langa faptul ca nu se odihnesc suficient, prezinta risc de a se ingrasa foarte mult. Un studiu recent demonstreaza faptul ca adolescentii care nu au un program de somn sanatos pot deveni obezi.

Somnul reprezinta „hrana creierului”. Asadar, in momentul in care tinerii nu se odihnesc suficient, devin stresati, se imbolnavesc mai des, nu isi indeplinesc obligatiile, adorm la scoala, consuma mult mai multe calorii, prezinta riscul bolilor de inima, a hipertensiunii arteriale si a accidentelor vasculare cerebrale.

Lipsa somnului afecteaza greutatea, cauza fiind un hormon produs in tractul gastrointestinal, care stimuleaza pofta de mancare, precum si a unui hormon produs in celulele de grasime, care trimite semnale creierului atunci cand o persoana este satula.

In momentul in care un adolescent nu se odihneste destul, nivelul hormonului produs in celulele de grasime scade, in timp ce nivelul celuilalt hormon creste, apetitul fiind stimulat. Asadar, combinarea celor doi factori produce supraalimentatia, ce poate duce la cresterea in greutate.

Ruxandra Raica

Sursa: www.indiavision.com

#tags   \  
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.