Revista care te menține sănătos

Știri

Suplimentele de vitamina B12 pot preveni boala Alzheimer?

27 octombrie 2011
Share

Un studiu al cercetatorilor de la Universitatea Rush din Chicago a dezvaluit ca persoanele trecute de 65 de ani, care sufera de tulburari cognitive si pierderi de memorie, au un nivel scazut de vitamina B12 in organism.

Specialistii au descoperit o puternica legatura intre markerii care indicau deficiente de vitamina B12 si anomaliile cognitive. Cercetari anterioare ale expertilor britanici au aratat ca tratamentul pacientilor prin suplimentarea in regimul alimentar zilnic cu vitaminele B6, B12 si acid folic a dat rezultate, in sensul ca a incetinit atrofierea creierului si, implicit, aparitia tulburarilor de memorie, cum ar fi boala Alzheimer, forma cea mai comuna de declin mental sau dementa la persoanele in varsta.

Doza zilnica recomandata de vitamina B12 indicata de Organizatia Mondiala a Sanatatii este de 2,4 micrograme pe zi si poate fi gasita in alimente, precum peste, carne, fructe de mare, oua, lapte etc.

Dupa varsta de 50 de ani, organismul nu mai are capacitatea de a asimila corespunzator vitamina B12, astfel incat sunt recomandate suplimentele nutritive in doze de 2 pana la 6 micrograme pe zi.

Paula Rotaru

Sursa: www.foxnews.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.