Revista care te menține sănătos

Știri

Laptele matern, sursa de celule stem?

26 octombrie 2011
Share

O noua descoperire a unui medic din Australia dezvaluie ca laptele matern poate constitui o sursa excelenta de celule stem, utilizate pe viitor in tratamentul unor boli frecvente, precum Parkinson sau diabet zaharat.

Celulele stem prelevate din laptele matern pot fi cultivate in diferite medii, astfel incat sa fie transformate in celule sanatoase ce pot fi folosite in zonele cu probleme, cum sunt oasele, cartilajele, creierul, ficatul, pancreasul etc.

O echipa de medici suedezi au pus in aplicare aceasta teorie a celulelor stem din laptele matern si au constatat ca dimensiunile tumorilor participantilor la studiu au fost reduse in doar 5 zile de la injectarea cu o substanta formata dintr-o proteina numita alfa-lactalbumina (se gaseste in laptele matern) si acid oleic, amestecul atacand celulele canceroase care cauzeaza apoptoza (moartea programata a celulelor) in peste 40 de tipuri diferite de cancer.

In acest moment, cercetatorii au reusit sa demonstreze ca substantele din laptele matern prezinta aceleasi caracteristici cu cele ale celulelor stem, insa trebuie sa analizeze daca se comporta si actioneaza definitiv, la fel ca in cazul celulelor stem.

Paula Rotaru

Sursa: www.topnews.in

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.