Revista care te menține sănătos

Știri

Fracturile de sold pot creste de cinci ori riscul de deces

26 octombrie 2011
Share

Odata cu inaintarea in varsta, oamenii pierd din masa osoasa circa 1% in fiecare an, incepand cu 30 de ani. Acest declin al masei osoase este accentuat in special la femeile aflate in perioada postmenopauza, atunci cand procentul pierderii osoase creste cu pana la 4% anual.

Recent, un studiu al cercetatorilor americani a dezvaluit ca femeile intre 65 si 69 de ani care sufera de fractura de sold prezinta un risc de cinci ori mai mare de mortalitate in urmatorul an de viata. Aceasta din cauza complicatiilor postoperatorii, comparativ cu femeile din aceeasi categorie de varsta care nu au suferit astfel de fracturi.

Autorul studiului considera ca primele 3 luni de dupa accident sunt cele mai critice, deoarece pot aparea complicatii in timpul interventiilor chirurgicale. Studiul a fost realizat pe un esantion de aproape 1.000 de femei care au suferit fracturi de sold. 17% dintre participante au decedat in cursul anului urmator.

Pentru a afla din timp daca sunteti la risc de a dezvolta osteoporoza, exista o procedura de depistare cu raze X, numita osteodensitometrie, ce poate observa orice modificare suferita de oase.

Paula Rotaru

Sursa: www.thirdage.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.