Revista care te menține sănătos

Știri

Malaria ar putea fi eradicata

24 octombrie 2011
Share

Malaria a ajuns sa afecteze aproape 40% din populatia lumii, impiedicand dezvoltarea economica si sociala a celor mai sarace tari. In plus, specialistii francezi sustin ca aceasta boala este responsabila de 781.000 de decese pe an.

Cu toate acestea, un raport prezentat de curand de Fundatia Bill&Melinda Gates in Seattle pare incurajator. Din respectivul document reiese ca un numar tot mai mare de tari are ca scop eliminarea malariei.

Trei state au „scapat” deja de aceasta boala, cu sprijinul Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), iar in alte zece tari numarul bolnavilor a scazut simtitor.

„Imbunatatirea testelor de diagnostic si monitorizare a clarificat situatia de pe teren si a demonstrat ca exista tari in toate regiunile lumii care doresc sa elimine malaria in cazul in care aceasta este endemica. In acest sens, OMS monitorizeaza periodic progresele inregistrate si se asigura ca eforturile acestor tari pentru a scapa de malarie sunt sustinute”, a spus doctorul Robert Newman, directorul Programului Global de lupta impotriva malariei, derulat de OMS.

Cristina Ionescu

Sursa: Le Point

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.