Revista care te menține sănătos

Știri

Boala Alzheimer poate fi contagioasa

22 octombrie 2011
Share

O echipa de cercetatori din cadrul Universitatii Texas a descoperit ca cea mai temuta boala a batranetii ar putea fi contagioasa. Alzheimer este o afectiune neurologica degenerativa, provocata de acumularea de proteine in creier. Printre primele simptome se numara afectarea memoriei si neputinta bolnavului de a-si gasi cuvintele potrivite.

Ulterior, pot aparea cazuri de confuzie grava, modificarea personalitatii si chiar delir, ce pot pune viata pacientului in pericol.

Numarul persoanelor cu Alzheimer se va dubla pana in 2030

In cadrul studiului realizat, savantii au injectat celule afectate de Alzheimer in creierul unor cobai sanatosi, iar rezultatul a fost ca soarecii de laborator s-au imbolnavit. Drept urmare, specialistii considera ca aceasta este dovada ca boala ar putea fi transmisibila.

Din pacate, in momentul de fata nu exista un tratament eficient, ci numai medicamente care pot incetini distrugerea creierului. In aceste conditii, este foarte probabil ca avertismentul Organizatiei Mondiale a Sanatatii, conform caruia numarul cazurilor este in crestere si exista posibilitatea sa se dubleze pana in 2030, sa se adevereasca.

Cristina Ionescu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.