Revista care te menține sănătos

Știri

Cancer de san la barbati?

20 octombrie 2011
Share

Cancerul de san la barbati este o afectiune extrem de rara, insa, potrivit unui studiu realizat in Singapore, persoanele de sex masculin care sufera de o astfel de afectiune prezinta o forma mult mai avansata a bolii si pot ajunge chiar la deces.

Acest tip de cancer nu este unul raspandit. Din acest motiv, barbatii nu se prezinta la control imediat ce au simptome, evoluand fara a fi depistat. De obicei, varsta la care barbatii pot face cancer de san este in jur de 60-70 de ani, iar radiatiile si afectiunile care cresc nivelul de estrogen, precum ciroza hepatica sau sindromul Klinefelter, se numara printre factorii de risc.

In ceea ce priveste tratamentul cancerului de san, barbatii sufera mai putine interventii chirurgicale, insa le sunt aplicate rate similare de chimioterapie si tratament hormonal. Barbatii care se confrunta cu o asemenea problema trebuie sa solicite asistenta, pentru ca lucrurile sa nu se complice. De asemenea, trebuie luate in calcul si predispozitiile genetice.

Ruxandra Raica

Sursa: www.reuters.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.