Revista care te menține sănătos

Știri

Copiii nascuti prematur ar putea suferi de autism

18 octombrie 2011
Share

Copiii nascuti prematur se pare ca au de cinci ori mai multe sanse de a suferi de autism decat cei nascuti cu o greutate normala. Acest lucru a fost descoperit in urma unui studiu realizat in Anglia si Statele Unite ale Americii.

Problemele cognitive ale acestor copii ar putea masca autsimul, studiul sugerand ca greutatea scazuta la nastere poate fi un factor de risc cauzat de legatura dintre greutate si procesul cognitiv.

Autismul este o afectiune ce apare in copilarie si se manifesta prin deficiente in comunicare, in interactiunea sociala, dar si printr-un comportament repetitiv. Daca exista suspiciuni de autism, parintii ar trebui sa apeleze la specialisti care sa-i evalueze pe cei mici inca de timpuriu si sa-i supuna unor teste care sa poata depista afectiunea.

Studiul a vizat copii nascuti intre anii 1984 si 1987, cu greutatea cuprinsa intre 500 si 2000 de grame, de-a lungul a 21 de ani din viata.

Ruxandra Raica

Sursa: www.onenewspage.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.