Revista care te menține sănătos

Știri

Nu dormiti cu animalele de companie!

13 octombrie 2011
Share

Fie ca este vorba de un caine sau de o pisica, animalele de companie sunt indragite de multe persoane si capata rapid statutul de membru al familiei. Insa, ce te faci atunci cand patrupedul s-a obisnuit sa doarma cu tine in pat?

Poate ti se pare reconfortant si simti ca poti adormi mai usor langa animalutul tau preferat, insa problemele de sanatate pe care ti le poate provoca aceasta alegere sunt destul de grave, si ar trebui sa te puna pe ganduri.

Un studiu recent al medicilor veterinari britanici arata ca exista peste 100 de boli transmisibile de la animalele domestice la om. Printre acestea, se numara infectiile cu diverse bacterii potential letale, meningita, boli de piele caracterizate prin eruptii cu basicute, viermi intestinali, chiar infectii cu stafilococul auriu rezistent la antibiotice.

Unele dintre aceste afectiuni pot fi foarte periculoase, iar printre cei mai vulnerabili se numara copiii foarte mici, varstnicii, femeile gravide si persoanele cu sistemul imunitar slabit.

Medicii recomanda proprietarilor de animale de companie sa se spele pe maini de fiecare data cand intra in contact cu acestia si, mai ales, inainte de a manipula alimentele.

In acelasi timp, asigurati-va ca animalul este perfect sanatos, lipsit de capuse ori purici, care pot transmite bolile si evitati sa atingeti animalul atunci cand pare bolnav.

Paula Rotaru

Sursa: www.topnews.in

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.