Revista care te menține sănătos

Știri

Zaharul in exces poate imbatrani pielea

11 octombrie 2011
Share

Exista in prezent o multitudine de produse cosmetice „revolutionare” care promit eliminarea semnelor lasate de trecerea anilor si numeroase procedee chirurgicale prin care putem readuce aspectul pielii ca la 20 de ani.

Totusi, sanatatea porneste din interior, asa ca fiecare gest pe care il facem, mai mult sau mai putin constient, isi poate lasa amprenta pe chipul nostru, indiferent cate creme si cati medici plasticieni ar interveni in sprijinul nostru.

Stiati ca zaharul este unul dintre principalii inamici ai pielii?

Consumat in cantitati mari, acesta poate fi daunator atat starii noastre generale de sanatate, cauzand aparitia diferitelor afectiuni precum diabetul, cat si pielii, deoarece poate lasa semne vizibile.

In momentul in care consumam produse cu procente ridicate de zahar in compozitie, are loc o reactie chimica numita glicozilare, prin care zaharul se leaga de proteina in interiorul celulelor, facandu-le foarte rigide. Astfel, capacitatea de regenerare a pielii, cantitatea de colagen si elastina sunt vizibil reduse sub influenta procesului de glicozilare, iar rezultatele pot consta in uscaciune la nivelul epidermei, riduri de expresie, linii fine si aspect bolnavicios al pielii.

Principalul vinovat pentru aparitia acestui proces de glicozilare este considerat siropul de porumb bogat in fructoza, un indulcitor controversat, utilizat in special in compozitia bauturilor carbogazoase. De aceea, este bine sa consultati cu atentie etichetele fiecarui produs si sa eliminati astfel de compusi care au doar efecte negative.

O alternativa la indulcitorii artificiali o constituie extractul de Stevia rebaudiana, o planta de beneficiile careia se bucura de sute de ani populatia din sudul Americii.

De asemenea, vitaminele B1 si B6 pot ajuta la inhibarea acestor molecule nocive (produse de glicare avansate – AGE) si pot incetini procesul de imbatranire.

Paula Rotaru

Sursa: www.technorati.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.