Revista care te menține sănătos

Știri

Osteoartrita poate fi depistata in stadii incipiente

30 septembrie 2011
Share

O echipa de medici suedezi au imbunatatit o metoda dezvoltata in urma cu cativa ani, prin care se poate determina gradul de evolutie a osteoartritei.

Metoda revolutionara de diagnostic consta in scanarea RMN pe portiuni intinse de cartilaj si poarta denumirea de dGEMRIC (rezonanta magnetica cu gadoliniu asupra cartilajului).

In prezent, tehnica este testata atat pe indivizii sanatosi, cat si pe cei afectati de osteoartrita. Rezultatele obtinute pe parcurs arata ca boala poate fi descoperita in stadii incipiente, astfel incat sa poata fi prevenita deteriorarea suplimentara a articulatiilor. Astfel, simptomele sa fie cat mai putin resimtite, iar viata pacientilor sa fie semnificativ usurata.

Statisticile estimeaza ca, pana in 2030, 1 din 2 persoane trecute de 55 de ani va suferi de osteoartrita, cele mai frecvente cazuri fiind intalnite la persoanele care au suferit fracturi la nivelul genunchilor pe parcursul vietii.

Paula Rotaru

Sursa: www.topnews.in

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.