Revista care te menține sănătos

Știri

Terapia de substitutie hormonala poate reduce riscul bolilor cardiace

30 septembrie 2011
Share

Femeile ajunse la menopauza pot contracara efectele de scadere a cantitatii de hormoni estrogeni prin terapia de substitutie hormonala. Astfel, riscul de boli cardiace poate fi redus, sugereaza un studiu recent. Desi controversata, aceasta optiune de a preveni bolile de inima si-a dovedit eficienta in cazul a 654 de femei aflate la menopauza, incluse in studiu.

Cercetatorii au descoperit ca terapia hormonala in primii ani de la instalarea menopauzei poate fi asociata cu eliminarea placilor de aterom care ingusteaza arterele coronare. Acest proces duce la reducerea fluxului sangvin catre inima, cauzand afectiuni cardiace grave ce pot duce chiar la deces.

Persoanele care decid sa urmeze o terapie hormonala trebuie sa ia in considerare si faptul ca cercetarile anterioare atrag atentia asupra impactului pe care il pot avea hormonii asupra dezvoltarii celulelor canceroase sau a sanatatii oaselor.

Paula Rotaru

Sursa: http://articles.latimes.com

#tags   \  
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.