Revista care te menține sănătos

Știri

Virusul AAV2 distruge celulele canceroase la nivelul sanului in doar 7 zile

27 septembrie 2011
Share

Cercetatorii de la Colegiul de Medicina al Universitatii Penn State au descoperit un virus ce distruge celulele canceroase de la nivelul sanului in doar 7 zile. Virusul AAV2  (adeno-associated virus type 2) infecteaza adesea oamenii, insa nu provoaca boli.

Potrivit unor studii anterioare, acesta este util in tratarea cancerului cervical.

De curand insa, oamenii de stiinta de la Universitatea Penn State au folosit virusul si pe celulele canceroase intalnite în afectiunea mamara, rezultatele fiind incurajatoare.

„Cancerul de san este cea mai raspandita forma de cancer din lume, fiind afectiunea care provoaca cel mai mare numar de decese in randul femeilor”, a declarat Samina Alam, unul dintre cercetatorii ce au luat parte la studiu.

Cancerul de san prezinta mai multe stadii, motiv pentru care nu se poate administra acelasi tratament tuturor femeilor. „Cercetarea noastra arata ca AAV2 ataca toate formele de cancer de san, indiferent de stadiul in care se afla”, a explicat Criag Meyers, profesor de microbiologie si imunologie la Universitatea Penn State.

Specialistii doresc acum sa afle cum reuseste virusul sa distruga celulele canceroase. „Daca vom reusi sa intelegem care sunt genele virale folosite, va fi posibil sa folosim aceste gene in cadrul unui medicament sau sa folosim chiar virusul ca solutie terapeutica”, sustine Alam.

La nivel mondial, peste 700.000 de femei mor anual din cauza cancerului de san, estimandu-se ca aproximativ 9% dintre femei vor dezvolta aceasta afectiune pe parcursul vietii.

Cristina Ionescu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.