Revista care te menține sănătos

Știri

Analgezicele administrate in timpul sarcinii dubleaza riscul de avort spontan

8 septembrie 2011
Share

Oamenii de stiinta avertizeaza ca femeile gravide care iau calmante, cum ar fi pastilele pe baza de ibuprofen, sunt de doua ori mai susceptibile sa piarda sarcina printr-un avort spontan.

Avertismentele vin in urma rezultatelor obtinute de un studiu al specialistilor canadieni care au analizat perioada de sarcina a peste 47.000 de femei cu varste intre 15 si 45 de ani.

Cercetatorii au identificat femeile care luau calmante in primele 20 de saptamani de sarcina si au constatat ca acestea prezinta risc dublu de avort spontan, in urma actiunii anumitor substante care nu permit fixarea corecta a embrionului in uter.

Medicii au declarat ca studiul nu a luat in considerare alte cauze posibile, cum ar fi fumatul, varsta inaintata, obezitatea, ci strict administrarea de analgezice si influenta acestora asupra sarcinii.

Purtatorul de cuvant al Colegiului de Obstetrica si Ginecologie, Dr. Virginia Beckett, sugereaza tuturor femeilor ca este foarte important ca, atat inainte de conceptie, cat si in timpul sarcinii, sa adopte un stil de viata sanatos pentru a evita orice fel de complicatii.

Paula Rotaru

Sursa: www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.