Revista care te menține sănătos

Știri

Fumatorii matinali, mai predispusi cu 79% la cancer pulmonar

8 septembrie 2011
Share

Un studiu realizat de cercetatorii Colegiului de Medicina Penn State din Marea Britanie, pe un esantion reprezentativ de 4.776 de persoane fumatoare, bolnave de cancer pulmonar si 2.835 de persoane fumatoare cu plamani aparent sanatosi, arata ca pacientii care fumeaza in primele 30 de minute dupa trezire sunt cu 79% mai predispusi sa dezvolte cancer pulmonar decat cei care amana prima tigara cel putin cu 1 ora de la momentul trezirii.

Persoanele nerabdatoare sa fumeze prima tigara in prima jumatate de ora de la trezire, inhaleaza o cantitate mare de nicotina pentru a-si satisface nevoia de drog. Astfel, inhaleaza si mai mult gudron.

Totodata, studiul arata ca prima tigara fumata in primele 30 de minute dupa trezire influenteaza modul in care persoana va fuma si restul tigarilor in acea zi. Persoana va fuma in acea zi cu aceeasi intensitate, pentru a inhala o cantitate mare de nicotina de care are nevoie si, indirect, substantele toxice, cancerigene.

Un alt studiu publicat in revista „Cancer”, realizat de aceasta data pe un esantion de 1.850 fumatori sanatosi si pe 1.055 fumatori bolnavi de cancer la cap si la gat a demonstrat ca prima tigara din primele 30 de minute de la trezire creste riscul de imbolnavire de cancer la nivelul capului si al gatului cu 59%.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.