Revista care te menține sănătos

Știri

38% din populatia europeana prezinta tulburari psihice

8 septembrie 2011
Share

Expertii in sanatate mintala au ramas surprinsi de faptul ca, in urma unor cercetari realizate recent, 38% din populatia europeana, respectiv 165 milioane de oameni, se confrunta cu tulburari psihice sau neurologice.

„Desi cifra pare socant de mare, acest studiu este cel mai riguros realizat in Europa”, a declarat Graham Thornicroft, profesor in cadrul Institutului de Psihiatrie Kings College din Londra. „Adevarata tragedie este legata de faptul ca exista foarte putini oameni cu probleme de sanatate mintala care primesc tratament”, a adaugat acesta.

Expertii estimeaza ca numai o treime dintre persoanele afectate de tulburari psihice se trateaza. Cercetatorii au ajuns la aceasta cifra in urma revizuirii datelor aflate in studiile anterioare, in care au fost implicati mai mult de 500 milioane de oameni din 27 de tari europene, plus Elvetia, Islanda, Norvegia.

Oamenii de stiinta s-au confruntat cu aparitia a 90 de probleme psihice si neurologice, inclusiv tulburarea de hiperactivitate si deficit de atentie (ADHD), precum si alte probleme de sanatate frecvente la copii, si boli cu rata crescuta in randul batranilor, cum ar fi dementa.

Andreea Popescu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.