Revista care te menține sănătos

Știri

O noua tehnica non-invaziva de tratare a cariilor dentare

26 august 2011
Share

Vesti bune pentru persoanele care se tem sa intre in cabinetul stomatologic. Cercetatorii britanici au dezvoltat o noua tehnica de tratament al cariilor dentare, care nu presupune durere si nici indurarea acelui zgomot nesuferit de freza.

Noua tehnica implica un fluid care contine o cantitate semnificativa de peptide P 11-4 care, odata aplicat pe dintele afectat, va permite patrunderea in micro-porii cauzati de acizii care ataca dintele. Gelul functioneaza ca un magnet in jurul dintelui, atragand calciul din organism catre zona afectata, astfel incat dintele sa se refaca si sa atraga mineralele necesare.

Profesorul Paul Brunton, cel care s-a ocupat de testarea noului gel, afirma ca „rezultatele sunt extrem de promitatoare, insa, daca testele vor fi repetate pe un numar mai mare de pacienti si vor avea aceleasi rezultate, produsul va putea fi disponibil in maximum 2-3 ani”. El a adaugat ca „cea mai importanta reusita consta in faptul ca gelul-minune va permite pacientilor sa-si pastreze dintii naturali”.

Paula Rotaru

Sursa: www.leeds.ac.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.