Revista care te menține sănătos

Știri

Soia nu amelioreaza simptomele menopauzei

11 august 2011
Share

Regimul alimentar care presupune consumul de multe produse din soia, promovat adeseori ca o alternativa sanatoasa pentru mentinerea sanatatii oaselor si diminuarea simptomelor menopauzei, nu are niciun efect in acest sens, arata un studiu recent.

Cercetatorii americani de la Universitatea din Miami au facut un experiment la care au participat 248 de femei cu varste intre 45 si 60 de ani, aflate la menopauza. Participantele au fost impartite in doua grupuri: primul a primit pastile placebo, iar cel de-al doilea a primit cate 200 de miligrame de izoflavoni din soia pe zi, timp de doi ani.

Rezultatele nu au aratat niciun fel de imbunatatire la nivelul sistemului osos in urma consumului de soia. Mai mult, in urma dozelor mari, aproape duble, de soia ingerata, unele participante au raportat stari de constipatie, iar numarul femeilor care sufereau de bufeuri, simptom caracteristic menopauzei, a crescut.

In consecinta, conducatoarea studiului le recomanda femeilor sa ia in considerare alte produse recomandate pentru reducerea manifestarilor aparute la menopauza, si nu astfel de suplimente pe baza de soia.

Text: Paula Rotaru

Sursa: www.reuters.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.