Revista care te menține sănătos

Știri

Dieta pe baza de fibre poate preveni polipii colonici

10 august 2011
Share

Persoanele care au un regim alimentar bazat pe legume, orez brun si fructe uscate au un risc cu 40% mai mic de aparitie a polipilor colinici, formatiuni tumorale considerate precursoare ale cancerului de colon, arata un studiu.

Descoperirea a fost facuta de catre o echipa de medici din Canada, care au analizat datele de la 2.818 persoane, pe parcursul a 26 de ani. Dintre acestea, 441 au fost diagnosticate cu polipi la nivelul colonului.

De asemenea, s-a constatat ca persoanele care consuma orez brun cel putin o data pe saptamana au un risc cu 40% mai scazut de a dezvolta tumori la nivelul colonului, iar cei care consuma legume, cum sunt fasolea, lintea, mazarea, cel putin de 3 ori pe saptamana, prezinta un risc cu 33% mai mic.

„Legumele, fructele si orezul brun sunt alimente cu un continut ridicat de fibre, cunoscute pentru faptul ca ajuta in lupta cu diferitele tipuri de cancer”, a subliniat autorul studiului.

Text: Paula Rotaru

Sursa: http://news.health.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.